Petra van Gemeren-Horsman

Al 25 jaar werk ik met veel plezier als logopedist in de vrije vestiging. Vrij snel na mijn afstuderen ben ik mij gaan specialiseren in het onderzoeken en behandelen van kinderen met lees- en spellingproblemen en dyslexie. Naast veel na- en bijscholing op dit gebied heb ik samen met Esther Bloemraad van 2009 – 2011 de master Special Educational Needs dyslexiespecialist aan de Fontys Hogeschool gevolgd. Omdat ik in mijn praktijk regelmatig de vraag kreeg: “doe jij ook iets met rekenproblemen?” ben ik me ook hierin gaan verdiepen.
In 2019 heb ik mijn eerste cursus gevolgd op het gebied van het coachen en trainen van Executieve Vaardigheden. Bij de leerlingen die ik in mijn praktijk begeleid, kan ik daardoor nog beter aansluiten bij hun onderwijsbehoefte zodat zij betere (leer)resultaten behalen.
Het resultaat van jarenlange ervaring en scholing op het gebied van lezen, spellen, begrijpend lezen, rekenen, executieve functies en coaching is een mooi breed aanbod in de begeleiding van kinderen.
Ik vind het leuk om te blijven leren en mezelf uit te dagen nieuwe dingen te ondernemen. Mijn droom voor de toekomst was het opzetten van een nieuwe onderneming waarin ik al mijn kennis en ervaring kan gebruiken bij het coachen en begeleiden van kinderen en professionals. Esther en ik hebben daarom besloten samen deze uitdaging aan te gaan met als resultaat een nieuw bedrijf genaamd: Leuker Leren aan zee!
Ben je benieuwd wat Leuker Leren aan Zee voor jouw kind en jouw school en jouw team kan betekenen? Neem dan contact op!
Hartelijke groet, Petra van Gemeren-Horsman
06-31693184 – petra@leukerlerenaanzee.nl

Esther Bloemraad-Teeuwen

Ik ben Esther Bloemraad-Teeuwen en heb al lange tijd een praktijk voor logopedie en dyslexie in de kop van Noord Holland. Na de eerste jaren vooral met kinderen gewerkt te hebben is mijn interesse ontstaan voor lees- en schrijfproblemen en dyslexie. In 2001 ben ik mezelf echt gaan specialiseren in deze problematiek. In 2011 heb ik Master dyslexiespecialist afgerond. Ik werk in de praktijk voornamelijk met kinderen met problemen in het lezen, de spelling, het begrijpend lezen en dyslexie. Maar ook kleuters die het leren van de letters en alle opdrachtjes die daarmee samenhangen lastig vinden, vind ik erg leuk om te begeleiden. De afstemming met de ouders en de leerkrachten is hierin van groot belang en ik probeer daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat er in de klas wordt aangeboden. Daarnaast kan ik ook goed uit de voeten met kinderen met problemen in het werkgeheugen, het auditieve geheugen en de auditieve verwerking. Naast het begeleiden van kinderen en ouders vind ik ook het adviseren van leerkrachten en andere professionals erg leuk om te doen. Ik geef regelmatig workshops aan professionals.

In 2017 heb ik de cursus executieve functies gedaan en is mijn interesse hierin goed aangewakkerd. Ik heb verschillende cursussen gedaan en boeken gelezen en ben ik van mening dat dit basiskennis is voor mensen die met kinderen werken. Door de Training Train de Trainer van Leren Leren Schiedam heb ik nu een mooi middel in handen om dit nog verder uit te breiden. Samen met Petra van Gemeren-Horsman heb ik Leuker Leren aan zee opgericht om dit nog verder uit te dragen. Hierin begeleiden en coachen we kinderen en professionals op het gebied van executieve functies, mindset en (leer)ontwikkeling.
Hartelijke groet, Esther Bloemraad-Teeuwen
06-55572669 – esther@leukerlerenaanzee.nl